Nieuws

Video sinterklaas intocht 2017 Westerhaar staat online | geplaatst op dinsdag 12 december 2017

Sinterklaas is inmiddels al weer terug naar het lekkere warme spanje. Hier kunnenn we nog even na genieten van de mooie intocht van Sinterklaas. De video van de intocht is hieronder te zien of kijk hem via je smart TV op ons Youtube kanaal.

https://www.youtube.com/channel/UCjV-I9KMkgAaADDSWqpLF9Q?view_as=subscriber
SDO verliest van Skunk | geplaatst op maandag 11 december 2017

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde het eerste team van SDO in Nijmegen tegen het eerste team van de studentenvereniging Skunk. Het verschil tussen de twee ploegen was bij aanvang van de wedstrijd 1 punt in het voordeel van de Westerhaarders. De Tukkers wilden de 2 punt graag mee huiswaarts nemen, maar dan moest er wel goed gespeeld worden, want Skunk is geen slechte ploeg.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Skunk het heft in handen. SDO liep achter de feiten aan. Na 5 minuten was het al 4-0. De bezoekers hadden geen antwoord op de aanvallen van Skunk en rondde zelf de kansen niet af. Hierdoor konden de studenten uitlopen naar 8-2. SDO probeerde voor rust de schade te beperken, maar dit lukte niet echt. De ploegen gingen de kleedkamer in met een 10-5 tussenstand.

Na rust schakelde SDO een tandje bij. Dit hielp want de Oranjehemden bleven Skunk nu bij. Na 15 minuten was het 12-7. Het offensief had dus weinig opgeleverd. Ook al speelden de SDO'ers nu een stuk beter dan in de eerste helft, het gat van 5 doelpunten was niet kleiner geworden. In het restant van de wedstrijd liep Skunk verder weg van de bezoekers. SDO kwam niet meer tot scoren. Eindstand Skunk - SDO 18-7.

SDO had op meer gehoopt, maar het zat er niet in. Volgende week speelt SDO thuis tegen de nummer twee van de competitie RDZ. Deze wedstrijd begint om 16:50 uur.

Eerste team DEZ/Witte van Moort in slotfase langs Tilburg | geplaatst op maandag 11 december 2017

naamloos.jpgDe zesde ronde van de nationale clubcompetitie stond in het teken van de verre uitwedstrijd tegen Dammend Tilburg, het fusieteam van TDV en Micone. Mede door die fusie lijken de Tilburgers kans te hebben op handhaving maar de Westerhaarders - na de 17-3 tegen Rijnsburg gesterkt in het vertrouwen - waren zeker niet van plan om daaraan mee te werken.

Na een lange rit arriveerden de meeste Westerhaarders iets later dan gepland in de speelzaal. Een auto koos een sneeuwvrije route terwijl de rest van het gezelschap in barre weersomstandigheden terechtkwam. Er lag een pak sneeuw op de snelweg bij Arnhem en een kerstbomenmarkt maakte dat de provinciale weg voor Dongen, alwaar de wedstrijd werd gespeeld, helemaal dichtslibte. Tijd om de opstellingen te bespreken was er dan ook niet en iedereen moest er maar het beste van maken. Wat al wel opviel was dat de Tilburgers - ongetwijfeld speelde het weer ook hier een rol - met enkele invallers speelden. Zo was bijvoorbeeld de sterke Fransman Machtelinck afwezig.

Lees meer...

Witte van Moort verplettert Wierden en pakt titel! | geplaatst op maandag 11 december 2017

schippers-vs-veneman.jpgDe dammers van Witte van Moort hebben met groot vertoon van macht de Overijsselse titel in de provinciale eerste klasse Oost binnen weten te slepen. Wierden had wat personele problemen en kwam slechts met vier van de zes spelers opdagen, waardoor Witte van Moort gelijk met 4-0 voorstond.
Gerbrand Hessing speelde tegen Henk ten Cate. Nadat hij in de opening reeds een schijf won, combineerde hij zijn tegenstander met een dubbele combinatie naar dam van het bord. Voorzitter Bennie Hessing zegevierde tegen Mandrik Groot Balkink. Hessing kreeg in het late middenspel groot voordeel bij het innenmen van een flankaanval. Zijn tegenstander spartelde nog wat tegen, maar kon even later opgeven. Roelof Schippers speelde een goede partij tegen Jan Veneman. Schippers kon voor een schijf promoveren naar dam en raapte daarna met zijn dam nog wat schijven van zijn tegenstander. Door een onnauwkeurigheidje moest hij nog wel even rekenen om het onstane 4 om 2 eindspel in winst om te zetten. Als laatste was het Bennie Lawant die Harry Pierik vanaf de opening onder druk zette. Met een halve hekstelling en de nodige tempiwinst drukte Lawant zijn tegenstander langzaam maar zeker van het bord en zette zo een whitewash op het scorebord, 12-0!
Met deze overwinning is Witte van Moort niet meer te achterhalen door de concurentie en is het team reeds een ronde voor het eind kampioen van Overijssel!
Onze zeurvitter…….eh voorzitter van WesterhaarDigitaal 50 jaar! | geplaatst op vrijdag 8 december 2017

 Ongelooflijk maar ook Herman is toch echt 50 jaar en toch nog zo druk als een klein baasje. Nooit te beroerd om naast zijn werk in Almelo, iemand te helpen, een vliegerfeest, ander evenement of feestje te organiseren. Dan ook nog WesterhaarDigitaal leiden, hoe doet die kerel dat toch?!Als hij maar niet dezelfde keuzes maakt als de blues brothers! Hij ziet er misschien wel uit als een echte bluesbrother, maar wij weten wel beter!

 

Herman gefeliciteerd!

 

Team WesterhaarDigitaal

herman-50.jpg

 

 

 

Flessenactie voor Poolse gehandicapten 2017 | geplaatst op donderdag 7 december 2017

flessen-actie.jpgWESTERHAAR/VROOMSHOOP - Ook dit jaar wordt er weer een statiegeld flessenactie in Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar gehouden. Vanaf maandag 18 december tot en met zaterdag 6 januari kunnen inwoners van deze dorpen hun lege flessen inleveren bij de plaatselijke supermarkten. Bij Jumbo Veldkamp, Super Coöp in Den Ham, Super Coöp Vroomshoop en Jumbo Veld in Westerhaar kunnen de statiegeld bonnen in kistjes worden gedaan. De kistjes worden met aanplakbiljetten aangeduid. Bij Jumbo Veld in Vroomshoop kan de statiegeld opbrengst via de goede doelen knop worden bestemd voor dit project. De opbrengst van de statiegeld flessenactie is bestemd voor hulpverlening aan Poolse gehandicapten in Sulecin. Via gerichte hulpverlening probeert deze stichting van Agnieszka Slwawiak het welzijn van Poolse gehandicapten te bevorderen. Ook gaat een deel van het geld naar het bejaardentehuis Turski Dom en is deels bestemd kleinschalige projecten voor hulp aan minder bedeelden in Sulecin. Men kan ook geld storten op banknummer NL76RABO 0366677020. t.n.v Steuncomité Polen Den Ham/Vroomshoop. Mensen die grote partijen flessen hebben kunnen bellen naar Riekus Blauw tel: 641080.
Oud Papier actie SDG zaterdag 9-12-2017 | geplaatst op donderdag 7 december 2017

logo-oud-papier.jpgZoals gebruikelijk op de 2e zaterdag van de maand, gaat muziekvereniging SDG zaterdag a.s. vanaf 8.30 uur in geheel Westerhaar weer het oud papier ophalen. U wordt vriendelijk verzocht om uw oud papier netjes verpakt aan de straat te zetten.
Mocht de oud papier wagen uw huis al gepasseerd zijn dan is het altijd nog mogelijk uw oud papier op zaterdagmorgen tot 12.00 uur te brengen naar de hoek Oranjestraat-Leidijk.
Kerstconcert Westerhaar 2017 | geplaatst op donderdag 7 december 2017

kerstposter-2017.jpgOp zaterdag 16 december a.s houden de koren en muziekvereniging SDG uit Westerhaar hun jaarlijks kerstconcert.
De deelnemende koren zijn: Chr. Mannenkoor Westerhaar, Gemengd koor de Lofstem, Ouderenkoor Levenslust en het koor "Rejoice".
Het concert wordt gehouden in het Hervormd Centrum en de aanvang is 19.30 uur.
Zoals gebruikelijk is de toegang voor dit concert gratis.
Kinderkerstfeest in Baptistengemeente Westerhaar | geplaatst op dinsdag 5 december 2017
Zondagochtend 17 december wordt het een echt kinderfeest!
Met als thema "Kerst voor jou en mij!! " wordt het kerstverhaal op een levendige manier verteld. De dienst wordt muzikaal begeleidt door de kidszoneband en ondersteund door een
groot kinderkerstkoor. Nieuwsgierig? Kom dan zeker op 17 december en neem zoveelmogelijk mensen mee!
Datum : Zondagochtend 17 december
Aanvang : 10.00 uur
Zaal open : 9.30 uur (wees op tijd want vol= vol)
Kosten : De entree is gratis. Er is wel een collecte.
Adres : Baptisten Gemeente Westerhaar,
Hoofdweg 85
Westerhaar
NB: De dienst is geschikt voor kinderen vanaf 2.5 jaar. Voor de kleintjes is er kinderoppas.
Voorwaarts krijgt nauwelijks kansen bij Enter Vooruit | geplaatst op maandag 4 december 2017

Na de zure nederlaag maar wel goed spelend Voorwaarts van vorige week moest de ploeg naar Enter Vooruit om te proberen om nu wel loon naar werken te krijgen.

Onder koude omstandigheden werd er om half 3 afgetrapt en meteen zette Enter Vooruit het team uit Westerhaar onder druk. Voorwaarts probeerde met lange ballen onder deze druk uit te komen maar nergens op het veld werden er duels gewonnen. Het duurde dan ook maar 7 minuten voordat de thuisploeg raak schoot. Balverlies op het middenveld waarbij een aantal spelers van Voorwaarts aan een overtreding dachten en niet omschakelden was de aanleiding. Via een voorzet van de zijkant scoorde Jesse Pultrum vrij simpel doordat linksback Derks niet goed in greep en doelman Stuifzandt aarzelde om uit te komen. Een vroege domper voor het team dat vervolgens probeerde in de wedstrijd te komen. Enter Vooruit zakte iets in waardoor er veel op het middenveld afspeelde en weinig voor beide doelen gebeurde. Wel was de rechtsbuiten van Enter Vooruit een plaag voor de linksback van Voorwaarts. Trainer Beverdam wisselde daardoor Derks voor Postma na 25 minuten waardoor er iets meer balans kwam in het team. Richting de rust werd Voorwaarts iets brutaler en kwam af en toe in de 16 meter van Enter Vooruit.

Lees meer...