WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Augustus (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3

Weer

Nieuws

Zaterdag 8 april tijdens de opening van het Koningin Máximaplein gingen er ruim 200 ballonnen de lucht in. Inmiddels is de uitslag bekend en kunnen we zeggen wie er gewonnen heeft. De ballonnen gingen in de richting van Duitsland. In totaal hebben we 6 kaartjes terug ontvangen. De grote winnaar is Isa Veurink, haar ballon kwam helemaal in Bad Schonbörn terecht.
2de is geworden Dylano Bos, hoofdweg 25.
Een gedeelde 3de plaats is er voor Mica, Rozenstraat 37 en voor Florian Lensen, Zonnedauwstraat 29.
En een gedeelde 4de plek is er voor Juliët de Boer en Eline de Boer, hoofdweg 112.

Aanstaande woensdagavond 7 juni kunnen jullie om 19.00 uur in de feesttent op de kermis jullie prijs ophalen!

logo-WvM.jpgHet bekerteam van Witte van Moort, dat de 1e voorronde maar net overleefde, speelde zaterdag 3 juni in de 2e voorronde. Vandaag speelde het team in de formatie Gil Salomé, Bert Aalberts, Herman Hilberink en Gerbrand Hessing. Net als op de vorige speeldag werd in een groep met drie andere clubs gestreden om twee finaleplekken.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen SNA uit Heerhugowaard, dat met een degelijk team op de proppen kwam. Het spits werd afgebeten door Gil Salomé die een spannende partij speelde tegen Steven Wijker. Na de Tsjegolev-opening speelden beide spelers positioneel gezonde zetten waardoor er uiteindelijk remise uitrolde. Herman Hilberink nam een flankaanval tegen Overijssels kampioen Mitchel Mensinga. Laatstgenoemde zag zwaktes in de stand van Hilberink en ging de omsingeling gretig aan. Naarmate de partij vorderde trok de stand van Hilberink helemaal recht en werd Mensinga overspeeld. Gerbrand Hessing speelde de Roozenburg-opening van Theo Tesselaar tegen. Na een afwikkeling had Hessing licht initiatief maar hij moest zich tevreden stellen met remise. In de slotpartij had Bert Aalberts zich in de opening al belangrijk positioneel voordeel verschaft tegen Ivo de Jong. Na een onnauwkeurige voortzetting moest Aalberts echter in de verdediging. In het late middenspel kantelde de partij weer volledig maar Aalberts liet het ongetwijfeld gewonnen eindspel remise lopen. Hilberink werd daarmee matchwinner: 5-3!

Lees meer...

Donateur van stichting AED Westerhaar? | geplaatst op woensdag 31 mei 2017

logo-stichting-aed-westerhaar-1.jpgBeste donateurs,

Deze maand of begin juni zal de Stichting AED Westerhaar de door u aangegeven donatie weer automatisch afschrijven van uw bankrekening.
Dat gebeurd (zoals ieder jaar) 1x per jaar in de maand mei of juni
Wij zijn jullie heel erg dankbaar voor het feit dat jullie donateur zijn.
Zonder jullie kunnen wij dit project niet blijven continueren, en zonder jullie hadden er wellicht geen levens kunnen worden gered die nu wel zijn gered in Westerhaar en omstreken!

Ook jullie zijn de grote drijkracht achter onze stichting, samen met de burgerhulpverleners die zich inzetten om te gaan wanneer dit zo nodig is.
Daarom nogmaals hartelijk bedankt!
Wij hopen nog lang een beroep op jullie te mogen doen!

Bent u nog geen donateur, maar wilt u dat wel worden?
Dan zeggen wij graag!

U kunt donateur worden door naar de volgende link te gaan: https://aedwesterhaar.nl/donateur-worden/
Of neem contact met ons op via aedwesterhaar@hotmail.nl

Kijk voor meer informatie op www.aedwesterhaar.nl

Bedankt!

Met vriendelijke groet,

Stichting AED Westerhaar

Jongerendienst met het thema: Wie is de Mol | geplaatst op woensdag 31 mei 2017

Jongerendienst met het thema: Wie is de Mol

Op zondag 11 juni is er om 19.00 uur een jongerendienst met als thema "Wie is de Mol" in de Hervormde kerk aan de Hoofdweg 166 in Westerhaar. Dhr. Hans Berkhoff zal spreken en de muzikale medewerking wordt verleend door Bram en Janine Lemans uit Vriezenveen. Iedereen is van harte welkom. Na de dienst is er in de hal koffie, thee of fris.

Voorwaarts meisjes onder 13 kampioen van Twenterand | geplaatst op woensdag 31 mei 2017

whatsapp-image-2017-05-30-at-21.jpegDinsdag 30-05 werd het jaarlijkse Twenterand voetbaltoernooi afgewerkt. Dit jaar was Deto Vriezenveen de organisator van de MO-13. Na een goed seizoen waarin Voorwaarts MO13 netjes 4e werd in de 2e klasse moest het gisteravond dus naar Vriezenveen voor het jaarlijkse Twenterand toernooi waar ze moesten spelen tegen Deto en Sportlust, helaas heeft Den Ham zich op het laatste moment afgemeld. De 1e wedstrijd werd gepeeld tegen Deto en werd gewonnen met 1-0 voor de Voorwaarts meiden, de 2e wedstrijd tegen Sportlust werd na veel strijd van beide kanten gelijk gespeeld, Vervolgens werd er voor de 2e keer tegen Deto gespeeld en ook deze wedstrijd werd door Voorwaarts met 2-0 gewonnen. Dat Voorwaarts en sportlust aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit de laatste wedstrijd tegen elkaar want ook deze werd gelijk gespeeld. Uiteindelijk moest de winnaar van de Twenterand cup dan ook uit een penalty reeks komen.
Na een sidderende reeks wisten de Voorwaarts dames 4 penalty's te scoren, Sportlust was niet opgewassen tegen de zeer goed keepende keepster van Voorwaarts en wist daardoor maar 2 keer te scoren.

SDO E2 kampioen 2017 | geplaatst op maandag 29 mei 2017

sdo-e2-kampioen.jpgOp zaterdag 27 mei, moest het E2 team van K.V SDO uit Westerhaar hun laatste wedstrijd spelen. De tegenstander was Juventa E4.uit Hardenberg. Onder tropische temperaturen werd er fanatiek gekorfbald. Toen de scheidsrechter het eindsignaal gaf was de stand een overtuigend 12-6. Het team was hiermee kampioen. Ze kregen een mooie medaille. Daarna was het tijd voor wat eten en drinken.
OP DE VOET GEVOLGD….. UPDATE 27-05-17 | geplaatst op maandag 29 mei 2017
De paden op de lanen frank.jpgin.....Frank Dekker (43) is op 10 April vertrokken naar Rome te VOET! Hij volgt de pelgrimsroute via het pieter pad. Gewapend met tent en de hoogstnodige benodigdheden (toch 14kg) vertrok hij voor een reis vanuit zijn woonplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Iedere dag begint met een mooie lange wandeling en s 'middags begint het zoeken naar een slaapplaats. De natuur is prachtig soms flinke heuvels. Echt Prachtige foto's zien we op Polarsteps (een app. waarop we precies kunnen zien waar Frank is) Inmiddels heeft Frank de 1000 Km gepasseerd, beginnen zijn schoenen en kleding te slijten en gaat hij richting Zwitserland om te zien waar de bergen het oversteken toelaten (er ligt nog sneeuw op sommige passen) Omdat een opsomming van alle plaatsjes die aangedaan worden onuitspreekbaar zijn en niet veel toevoegen aan dit verhaaltje hierbij een klein stukje uit zijn persoonlijke reisblog:
23-05 Frank komt aan bij Notre de la bois, een kerkje midden in het bos. Daar zitten een man en een vrouw te genieten van de ondergaande zon. Toen frank vertelde waar hij vandaan kwam en naartoe onderweg is mocht hij bij de kerk zijn tentje opzetten. Ook laat de man hem een bron zien iets lager gelegen. De man en vrouw vertrekken en vragen de deur van het kerkje dicht te trekken als het donker wordt. Nog voor het donker wordt komen er verschillende mensen langs het kerkje. Frank voelt zich toch een beetje verantwoordelijk dus houd het in de gaten, maar ze komen allemaal wat brengen, tot een lasapparaat aan toe... dus dan zal het wel goed zijn. De volgende ochtend moet de dauw even van de tent drogen (want anders moet hij die extra kilo's meezeulen) en zet hij nog even koffie, dus water koken op vuurtje en op een paar plankjes die bij het kerkje lagen, achter het kerkje stijgt dus witte nu witte rook op. En er is niet eens een nieuwe paus!

Lees meer...

foto-kermis-nieuwe-terrein-kopie.jpgWij willen bij deze iedereen uitnodigen om te komen genieten van het gevarieerde programma wat de Oranjevereniging Westerhaar Vriezenveensewijk heeft weten samen te stellen voor de feestweek waarbij zowel aan jong als aan oud is gedacht.

De week begint op 4 juni, eerste pinksterdag, met een kerkdienst in de feesttent op het Koningin Maximaplein aan de Oranjestraat. Deze dienst is georganiseerd door de Hervormde - , de Gereformeerde - en de Baptistenkerk van Westerhaar. De muziek wordt geleid door Bert Webbink. Het thema is:" GOD spreekt alle talen". De collecte is voor stichting House of Hope and Glory. De dienst begint om 19.00 uur.

Op woensdag 7 juni begint om 13.00 uur de kermis. In de feesttent is er vanaf 14.00 uur een inloopdisco en bij droog weer kan er door de kinderen een auto beschilderd worden. 's Avonds is er een dansavond met medewerking van de countryband "Mississippi". Iedereen wordt hierbij van harte uitgenodigd om te komen dansen en te genieten van de muziek.

Lees meer...

SDO verliest van kampioen Noveas | geplaatst op maandag 29 mei 2017

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag stond voor SDO de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. De Westerhaarse ploeg nam het thuis op tegen de kampioen, Noveas uit Steenwijk. De vorige confrontatie tussen de ploegen werd gewonnen door de Steenwijkers met 13-9. Voor de SDO'ers Mathijs Korte (speler) en Marco Groothuis (trainer/coach) was het een speciale wedstrijd, zij namen afscheid. Verder startte Brian Slaghuis, na lang aan de kant te hebben gestaan met een blessure, weer in de basis.
Onder tropische omstandigheden op het veld en het vele publiek in de schaduw, floot de scheidsrechter om half 4 voor het eerst. In de eerste minuten wisten beide ploegen de korf niet te vinden, ook al waren er kansen genoeg. Het was SDO dat de score opende, 1-0. Niet later werd deze kleine voorsprong verdubbeld met een raak afstandsschot, 2-0. Daarna nam Noveas het initiatief over en kwam op een 2-4 voorsprong. SDO kwam terug tot 5-5, maar Noveas wist opnieuw een gaatje te slaan naar 5-7. Beide ploegen wisten voor rust nog 1 keer te scoren en zo gingen de teams met een 6-8 stand op het scorebord de kleedkamers in.
Na rust wist SDO het gaatje te dichten en kwam op gelijke hoogte, 8-8. Opnieuw kwamen de bezoekers weer op een voorsprong, 8-10. SDO wist na de vakwissel meteen de aansluitingstreffer te maken, 9-10. Daarna brak er een fase aan waarin SDO niet tot score wist te komen. De ploeg zag dat Noveas hier van profiteerde en wegliep naar 9-13. De wedstrijd was gespeeld. SDO was niet bij machte om het gat te dichten. Een minuut voor tijd bij een stand van 9-15 kreeg Mathijs Korte een publiekswissel, Tobias Noppers kwam voor hem in het veld. In de laatste minuut werd er niet meer gescoord. Eindstand SDO - Noveas 9-15.
Na de wedstrijd werd er afscheidgenomen van coach Marco Groothuis en de eerder genoemde Mathijs Korte. Zij werden, na jaren trouwe dienst, bedankt voor hun inzet. Marco Groothuis was vier jaar trainer/coach van SDO 1 en gaat volgend jaar aan de slag als trainer/coach van Blauw Zwart 1. Mathijs Korte speelde sinds de komst van Marco Groothuis in het eerste team. Nu doet hij een stapje terug en stopt met het korfballen in de selectie. Beide heren kregen van de selectie een mooi canvas en een bloemetje van het bestuur.
Voor SDO zit het seizoen erop. Het was een mooi seizoen met als hoogtepunt het kampioenschap in de zaal. Volgende week start de selectie met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen met de nieuwe trainer/coach Jan Nijkamp. Via deze weg wil de selectie van SDO iedereen bedanken voor hun support dit seizoen, het publiek, maar zeker ook alle vrijwilligers.

Het bestuur van Stichting Christelijk Boekenhuis De Akker en Stichting De Zaaier heeft maar liefst 32 aanvragen ontvangen van diverse instellingen uit Twenterand en directe omgeving. De variatie in aanvragen is opnieuw groot. Hiervan zijn er 10 gericht op jongerenactiviteiten, 7 voor evangelisatie, 9 voor werelddiaconaat en 6 voor lokale diaconale initiatieven. De aanvragen zijn afkomstig uit Vriezenveen , Westerhaar, Almelo, Vroomshoop en Den Ham. Het gaat om hulp aan arme landen en organisaties vanuit Twenterand in Oost-Europa, Afrika, Brazilië en Israel. Bij jeugdwerk en evangelisatie zijn er veel nieuwe initiatieven.
Vanuit Stichting Christelijk Boekenhuis de Akker wordt jaarlijks een deel van de winst uitgekeerd aan doelen, die worden ingevuld door christelijke groeperingen in Twenterand en omstreken en passend zijn bij de doelstellingen rondom diaconaat en evangelisatie. De Akker draaide in 2016 opnieuw een goed jaar, dus er valt wat te verdelen. Gezamenlijke besturen hebben besloten om alle 32 aanvragen te honoreren met een bijdrage. De aanvragers worden hierover geïnformeerd en uitgenodigd voor de uitreiking. Op DV donderdagavond 1 juni om 19.30 uur vindt de feestelijke uitreiking plaats in De Akker, Westeinde 305, aan de vertegenwoordigers van de 32 aanvragende instanties.