WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Oktober (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

Weer

Nieuws

Fietsen voor Warchild geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zaterdag 3 maart 2007

Vandaag wordt er bij Klos Tweewielers, ter gelegenheid van de heropening van haar fietsenzaak gefietst voor Warchild, de gehele opbrengst van deze aktie komt ten goede aan de stichting warchild.

Komt allen even een kijkje nemen, het kan tot vanmiddag 15.00 uur.

Inmiddels kunnen wij u meedelen dat de fietsaktie zeer geslaagd was, onze renners hebben het zonder al te veel problemen 6 uur volgehouden, de totaale opbrengst is € 1188,05 wat zoals gezegd geheel tengoede komt aan War Child.

img_0256_400
warchild_03_400
warchild_02_400
Nieuwe foto`s van het Kulturhus geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zaterdag 3 maart 2007

We hebben weer nieuwe foto`s ontvangen van het Kulturhus.
Dus als u nieuwsgierig bent geworden hoe het zal worden………
kulturhus_045_640
Neem dan snel een kijkje in het fotoalbum .

Met dank aan: Martin Krikken

Vandaag zijn er weer een aantal foto`s geplaatst. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 2 maart 2007


055_medium_400

Vandaag zijn er weer een aantal foto`s geplaatst.
Het zijn foto`s van de bouw van het veenmuseum Vriezenveenseveld uit 1984.
Met dank aan de Hr. G.Soepenberg

Mvrgr

Herman
Team WesterhaarDigitaal.nl

SDO sleept schoolkorfbal binnen geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 2 maart 2007

korfbalWESTERHAAR - De club reageerde verheugd toen Secretaris Martino Vos begin deze week bericht van de Koninklijke Nederlandse Korfbalbond (KNKV) ontving dat de aanvraag werd gehonoreerd. Want het schoolkorfbal kampioenschap is een groot toernooi in de regio waaraan veel scholen deelnemen. Op zaterdag 9 juni zullen de kampioenen van scholen uit de verschillende Overijsselse woonplaatsen zich op het complex aan de Zwembadweg melden. ,,Hoeveel dat er zijn is op dit moment nog niet te zeggen``, meldt Vos. ,,We schatten het aantal deelnemende teams op vijfentwintig. Maar dat weet je pas zeker als alle toernooien zijn gespeeld.`` De toewijzing van de Overijsselse aan SDO komt op een moment dat de vereniging is genomineerd voor de Rabo sportstimuleringsprijs Twente West. ,,We hebben een project ingediend ter bevordering van het jeugdkorfbal en het korfbal in het algemeen in onze omgeving. We hebben een caravan aangeschaft, die we in de oranje-witte clubkleuren hebben gespoten, waarmee de club komend seizoen door het dorp zal trekken``, meldt Vos. Daarnaast organiseert korfbalvereniging SDO over een tijdje weer een grote korfbalmiddag op haar sportcomplex aan de Zwembadlaan. De club is de laatste jaren snel gegroeid naar zo`n 150 leden. Na het schoolkorfbaltoernooi kan SDO altijd een paar leden bijschrijven. ,,De verwachting is dat we er ook dit keer weer leden aan overhouden. Voor een klein dorp is 150 leden al veel. En de rek is er naar ons idee nog niet uit.`` De Blokstoeke gaat op 9 juni de eer van Westerhaar verdedigen. Winnen ze, dan mogen ze door naar het NK, dat naar verwachting twee weken later wordt gehouden.

Foto Dinand Buisman:
Martino Vos is blij dat het provinciaal kampioenschap bij SDO wordt gehouden
.

Bron:Tubantia

Holthuis al bijna kampioen geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 2 maart 2007

WESTERHAAR - In de regionale RHS-biljartcompetitie won koploper Holthuis A opnieuw. Niets lijkt een kampioenschap in de weg te staan. Nieuwoord won van plaatsgenoot MCC; het team behield de tweede plaats. Maar de achterstand op de koploper bedraagt inmiddels 22 punten. Kremer declasseerde de dames van Veenlust B, terwijl Heujmansbelt A totaal geen problemen kende bij Tonnechie B, dat dit jaar zwaar tegenvalt. In de regionale KOT-biljartcompetitie behaalde koploper De Eendracht B een ruime overwinning op Holthuis C. Titelfavoriet Aahoes behaalde een verrassend grote overwinning op de West A; het team verkleinde de achterstand op de koploper tot 16 punten met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg. Titelverdediger Quick doet pogingen om zich ook nog in de strijd om de titel te mengen. Nu werd WVV A verslagen, maar de achterstand is groot. KOT klom door een overwinning op naar de derde plaats.

WWR succesvol tijdens Lenteconcours geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 2 maart 2007

In manege `t Oale Spoor in Hellendoorn wordt deze week weer gestreden tijdens het jaarlijkse Lenteconcours.De amazones van ruitervereniging WWR waren ook op deze wedstrijd vertegenwoordigd en deden weer goede zaken.
Ilona Moddejonge en haar paard Uriëlle behaalden een 3e plaats. Lieke Hartman met Brandon, die ook uitkwam in het B springen, behaalden een 6e en een 7e plaats.
De ponyruiters lieten ook van zich horen. Esther Laarman met Cazzy reden naar een 7e plek en haar zus Jaline met Passoa behaalden de 6e plaats. Dorien Ekkel met E pony Sirius legden beslag op de 3e plaats, een keurige prestatie want dit is de tweede springwedstrijd van Dorien.
In de klasse L springen kwamen alleen nog de ABC pony`s aan start. Esther Laarman met B pony Maaike nam de 2e prijs mee naar huis en bij de C pony`s was Joanne Zomer met Daisy zelfs twee keer 2e.
Vandaag en morgen wordt er ook nog voor een finale plek gestreden.
De finales worden vanavond en morgen middag afgewerkt.

(bron: WWR)

Vandaag zijn er een aantal foto`s geplaatst. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 2 maart 2007044_medium_400Vandaag zijn er weer een aantal foto`s geplaatst.
Het zijn foto`s van de jeugdvakantiespelen 1982.
Met dank aan de Hr. G.Soepenberg

Mvrgr

Herman
Team WesterhaarDigitaal.nl

Laura Timmerman speelt in finale geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 27 februari 2007


WESTERHAAR - In het sportcentrum Papendal bij Arnhem werd het afgelopen weekeinde de laatste ronde van de halve finales om het Nederlands kampioenschap dammen gehouden. Bij de dames won Irene Stegeman op overtuigende wijze haar partij tegen Laura Timmerman. De speelster van damclub Witte van Moort uit Westerhaar plaatste zich hiermee voor de tweede achtereenvolgende keer voor de nationale finale bij de dames. Ze werd gedeeld eerste in haar poule met daarin ook één van de sterkste Nederlandse speelsters, Christien Fung. Vorig jaar eindigde Irene Stegeman bij haar debuut in de nationale eindstrijd op een fraaie vijfde plaats. Bij de mannen greep Marino Barkel, speler van het eerste team van de Westerhaarse damclub Witte van Moort, zijn laatste kans. Dat deed hij door zijn partij tegen Peter van der Stap in winst om te zetten. Hierdoor eindigde hij op een gedeelde derde plaats in zijn groep. Barkel moet nu samen met Paul Oudshoorn uitmaken wie zich plaats voor de barrage. Voor de vier spelers die op de derde plaats in hun groep eindigden zijn er twee plaatsen beschikbaar in de finale. De winnaar van de barrage-wedstrijd heeft daardoor namelijk ook het recht om in de nationale eindstrijd uit te komen. Winnaar in de groep van Marino Barkel werd Gerard Jansen uit Huissen voor Michiel Kroesbergen. Beiden plaatsten zich rechtstreeks voor de finale.
(bron:Tubantia)

Oo-la-Laa v. Gremley`s Home ,een van de besten van het land geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op maandag 26 februari 2007


tophondvantjaarshowfebr07_030_small_400
Op zondag 25 februari vond de ``Tophond van Het jaar`` (2006) show plaats in de Flint in Amersfoort.
Oo-la-Laa v. Gremley`s Home, had zich hier voor in 2006 op de show in Rotterdam gekwalificeerd door winnaar van de gezelschapshondengroep te worden.
Alle honden hier aanwezig hebben een behoorlijke showcarriëre. Het is dan ook een eer hier mee te mogen lopen.
Het ging er heel anders aan toe dan op een gewone tentoonstelling, ( over een podium in spotlights lopen) uiteindelijk wordt er uit alle deelnemende honden één tophond van het jaar gekozen, dit was niet Oo-La-laa, maar hij hoorde toch bij een van de besten van het land.
Een unieke ervaring ,aldus minie Bakker2 winstpunten voor Jessica Teunis van WWR geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zondag 25 februari 2007

Jessica Teunis lid van de WWR uit Westerhaar ging met haar paard Indiana Jones naar 24 Februarie naar de Hoogenweg voor een dressuurconcours en behaalde 2x een 4e prijs voor het rijden van de B-dressuur.
De beide proeven werden beoordeeeld met 185 en 181 punten en dat betekent 2 winstpunten voor Jessica.