WesterhaarDigitaal

Samen digitaal verbonden

Zoeken

Diavoorstelling

Opkomende evenementen

Er zijn geen evenementen

Stoekie

stoekkie_300.jpg

De turf werd vroeger om te drogen op een klein stapeltje gezet, dat zijn de verhaaltjes ook: klein en luchtig. De wind kan er van alle kanten doorheen.

Nieuws van de wijkagent

sebastiaan-2318711q.jpg

Wijkagent Sebastiaan van Es geeft tips

Evenementen

«
Oktober (2017)
»
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

Weer

Nieuws

Voorwaarts doet wat het moet doen: Winnen!!! geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zondag 25 februari 2007

210_400

Dat de wedstrijd tegen De Esch uit Oldenzaal geen gemakkelijke wedstrijd was, begreep voor de wedstrijd vriend en vijand. Voorwaarts wilde baas in eigen huis blijven en begon energiek aan de wedstrijd. Na een kleine tien minuten aftastend voetbal was het Israël Basmaci die op links goed werd aangespeeld door Ton Tijhuis. Hij passeerde zijn directe tegenstander, zag dat de keeper iets te ver voor zijn doel stond en plaatste de bal loepzuiver op de doelman in het doel van de tegenstanders. Een wonder mooi doelpunt en daarmee stond Voorwaarts vroeg in de wedstrijd met 1-0 voor! Deze voorsprong kwam daarna nog wel een aantal keren in gevaar. Na een hoekschop van de Esch stompte doelman Stuifzand de bal uit de doelmond, maar op de zestienmeterlijn nam de aanvoerder van de Denekampers de bal in één keer op de slof en raakte de binnenkant van de paal! Voorwaarts kwam met de schrik vrij.
Nog geen minuut later liet Stuifzand een afstandsschot los en werd vervolgens omspeeld door de spits die echter het lege doel niet kan vinden. Toch speelde Voorwaarts verzorgd voetbal en combineerde een aantal keren aardig door de defensie van De Esch. Mark Ekkel werd in de dertigste minuut goed aangespeeld door Sjonnie Bakhuis, maar hij kreeg de bal niet onder controle om door te stomen naar het vijandige doel. Daarmee werd de rust bereikt en stond Voorwaarts nog steeds op een 1-0 voorsprong.

Na rust zette De Esch nog een tandje bij, zij begrepen dat ze vol op de aanval moesten spelen om Voorwaarts te bestrijden. Dit resulteerde in enkele kleine kansjes. Voorwaarts verdedigde te slap en in de vijftigste minuut was het raak. Een voorzet van rechts werd totaal verkeerd beoordeeld door Tom Hoppen die de te lage bal nog wilde koppen. Het enige wat hij bereikte was dat de bal rechtstreeks voor de voeten van een tegenstander kwam, deze maakte geen fout en passeerde de Voorwaarts doelman. (1-1) Het leek erop dat de wedstrijd in het nadeel van Voorwaarts zou kantelen. Gelukkig hervonden de Westerhaarders zich en trokken weer volop in de aanval. Dit resulteerde in een hoekschop die goed werd genomen, Ton Tijhuis die vanmiddag een heel goede wedstrijd speelde, maakte geen fout en schoot de bal met de buitenkant van de rechterschoen in de uiterste hoek. (2-1) In tien minuten twee doelpunten en daar bleef het niet bij! De wedstrijd werd steeds aantrekkelijker en Voorwaarts pakte de tegenstander op eigen helft goed aan. Israël Basmaci nam het voortouw in aanvallend opzicht en passeerde twee tegenstanders en de keeper en zorgde voor de 3-1 voorsprong. Niet veel later soleerde hij opnieuw door de defensie van De Esch en prikte de bal onder de keeper door in het doel. De bal ging tergend langzaam over de doellijn heel Voorwaarts stond al te juichen voor het vierde doelpunt. Maar hoewel de bal duidelijk de doellijn had gepasseerd knalde de laatste man van De Esch de bal terug het veld in. De scheidsrechter die er bijna bovenop stond keurde het doelpunt echter niet toe. Toch kwam Voorwaarts niet meer in de gevarenzone. Ze heersten op het middenveld waar Rikus Bakker, die deze middag zijn 300 ste wedstrijd speelde en daarvoor na afloop door voorzitter Aalderink werd gehuldigd, zijn steentje bijdroeg door zijn solide spel. Mark Ekkel kreeg na aangeven van Martijn Sloot nog een kansje maar miste het doel op een haar. Doordat nummer twee op de ranglijst ook wist te winnen blijft de strijd tussen de twee koplopers onverminderd doorgaan. Nummer drie De Esch is momenteel kansloos voor de titel.
(bron:VV Voorwaarts)

Foto`s van de renovatie van de Oale Bouw geplaatst. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zaterdag 24 februari 2007

123_large_768

Vandaag zijn er weer een aantal foto`s geplaatst.
Het zijn foto`s van de renovatie van de Oale Bouw uit 1974-1977.
Met dank aan de Hr. G.Soepenberg

Mvrgr

Herman
Team WesterhaarDigitaal.nl

Nieuwe film geplaatst geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zaterdag 24 februari 2007

Er is weer een nieuwe film geplaatst deze gaat over onderhoudwerkzaamheden aan De Wieke en is gemaakt in 1999-2000, met dank aan de Fam van `t Ende voor het beschikbaar stellen van de film.

Ps: Er zit een schrijffout in de titel (filmje) ,dit wordt zo snel mogelijk aangepast.(is inmiddels aangepast)

Herman
Team WesterhaarDigitaal

werkzaam1_120


Fontein naar halve eindstrijd geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zaterdag 24 februari 2007
WESTERHAAR - In café Harwig zijn deze week de kwartfinales om het Overijssels kampioenschap dammen voor basisscholen gehouden. In het deelnemersveld waren twee teams uit Westerhaar. De plaatselijke kampioen De Fontein (locatie Hoofdweg) speelde erg sterk en werd ongeslagen eerste in haar groep voor De Regenboog uit Borne en De Dolfijn 2 uit Heino.

Deze drie teams plaatsten zich door dit resultaat voor de halve finales die op woensdag 7 maart, eveneens bij Harwig, gehouden zal worden. Het team van De Fontein locatie Hoofdweg bestond uit Stefan Kroezen, Killian Ekkel, Nick Pol en Charlotte Kuilder. In totaal plaatsen zich 21 teams voor de halve finales. De andere vertegenwoordiger uit Westerhaar verging het minder. De Fontein (locatie Asterstraat) eindigde in haar groep als zesde en het team werd uitgeschakeld. De training van spelers van Witte van Moort in de school aan de Hoofdweg is succesvol. Want het team van de basisschool wist de halve finale te halen.
(bron:Tubantia)

Regionale gymstrijd in Klaampe Westerhaar geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op zaterdag 24 februari 2007


WESTERHAAR - Gymvereniging DSV uit Westerhaar houdt vandaag een regionale gymwedstrijd in De Klaampe aan de Oranjestraat. Daaraan doen, behalve DSV, mee: Macebo uit Beerzerveld, Dito uit Sibculo, Damas uit Bruchterveld en Damas uit Daarlerveen. Het toernooi begint om 09.00 uur en de entree bedraagt 0.50 euro. Kinderen jonger dan vier jaar hebben gratis toegang.

Damster Charlotte Kuilder verstevigt haar koppositie. geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 23 februari 2007

In Heino werd onlangs de vijfde wedstrijd om de PODB-damcup gehouden. Een delegatie van jeugddamclub Witte van Moort (WvM) nam hier aan deel en behaalde enkele goede resultaten.
In de categorie welpen behaalde Charlotte Kuilder een eerste plaats in haar groep en zij verstevigde hiermede haar koppositie in het algemeen klassement, dat over zeven wedstrijden gaat.
Bij de aspiranten behaalde Alex Noppers en Jeroen Schokker beiden een tweede plaats. Doordat Michael Stempher uit Wapenveld wel zijn groep won lijkt hij de grootste kansen te hebben op de eindzege.
Bij de pupillen behaalde Niek Pol een prima tweede plaats maar hij doet niet echt mee voor het eindklassement.
De zesde wedstrijd voor de PODB-Cup wordt op zaterdag 31 maart gehouden in Hengelo.
Irene Stegeman van damclub WvM heeft afgelopen weekend een belangrijke stap gezet richting de NK finale dammen voor dames. In de halve finale won ze afgelopen zaterdag van Christel Hoeve, terwijl ze op zondag remise speelde met Christien Fung. Hierdoor gaat ze met nog één ronde voor de boeg samen met Christien Fung aan de leiding. Stegeman heeft in de laatste ronde voldoende aan een gelijkspel om zich voor de tweede opeenvolgende keer te plaatsen voor de NK finale. Vorig jaar behaalde ze een vijfde plaats op het NK.

Bekernieuws Damclub WVM geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op vrijdag 23 februari 2007

Afgelopen week was het de beurt aan het 2e en 3e om te bekeren.
Het 2e mocht naar Wapenveld om tegen het sterke 1e team te spelen, aan bord 1 mocht Nico aantreden tegen de sterke Jongerman, Nico had duidelijk moeite met zn tegenstander en mocht zn handen dicht knijpen met remise.
Aan bord 2 mocht Bart spelen tegen de altijd taaie Blok, deze keer echter liep alles zoals gewenst en werd Blok langzamerhand van het bord gedrukt.
Gerwin kwam tegen Lusink een schijf achter in het eindspel maar wist het remise gaatje makkelijk te vinden.
Niek had aan bord 4 tegen Striker een oude bekende tegenover zich zitten, waar het de vorige keer moeizaam ging, had Niek dit keer een redelijk makkelijke overwinning. Eind uitslag 2-6 in het voordeel van het 2e team.
Het 3e team stond voor een schier onmogelijke opgave tegen Almelo 1, dit bekerteam met daarin sterke spelers als Jurg en Kolste was veruit de favoriet in dit duel.
Herman Hazelhorst verloor van Jurg, Lars van Kolste, Alex van Van Hofwegen, en ook teamleidster Annemarie kon niet voorkomen dat de eer gered werd, al had ze wel een schijf kunnen winnen in de opening, ze verloor van Bosch.

Holthuis in race voor promotie eredivisie geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 20 februari 2007
VROOMSHOOP - Het dartteam van Holthuis speelde de afgelopen week een wedstrijd in de eerste divisie tegen DT Internationaal uit Glanerbrug. Om de kansen op promotie naar de eredivisie in stand te houden moest deze wedstrijd gewonnen worden. Na de singles stond het 2-2 omdat Erik Wendels en Martin Jansen hun wedstrijden wisten te winnen. Na de koppelpartijen stond het 5-3 en omdat de laatste ronde ook werd gewonnen, werd de einduitslag een 6-3 overwinning. Hierdoor blijft Holthuis 1 op de tweede plaats staan en blijft het team kansrijk voor promotie naar de eredivisie. Erik Wendels maakte een uitgooi van 124. WvW The Prisoners kwam dit weekeinde in de thuiswedstrijd voor de eredivisie tegen titelverdediger Spankers uit Enschede net tekort. In het Wapen van Vriezenveen werd nipt met 5-4 verloren. Voor The Prisoners liet Jordy Schipper met 113 en 124 twee belangrijke hoge finishes noteren. Allard Smit gooide een 180-er. De afsluitende teamronde werd gewonnen dankzij sterk rekenwerk van Harry Drent. Hierdoor behaalde het team toch belangrijke punten in de strijd om klassebehoud. In de derde divisie verloor het Probouwteam in een marathonwedstrijd met 5-4 tegen `n Tip uit Daarle.
(bron:Tubantia)

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Gijs Nillessen schittert in Leiden geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op dinsdag 20 februari 2007nil1_712_01

nil2_552
(Bron:Typisch Twenterand)

WWR naar Balkbrug geplaatst door Rene Winkels | geplaatst op maandag 19 februari 2007


Twee leden van de Westerhaarse pony en Ruitervereniging WWR Britt Schoemaker en Jessica Teunis gingen naar Balkbrug voor verschillende wedstrijden.Britt Schoemaker met C-pony Desteny gingen voor een springwedstrijd in de klasse M springen. Britt en Desteny behaalden de 1e prijs en in de finale een 3e plaats. Britt behaalde door haar goede prestaties ook nog de extra prijs voor de beste combinatie van de dag in de klasse M en Z springen.Jessica Teunis met haar paard Indiana Jones ging naar Balkbrug voor een dressuurwedstrijd en behaalde de 3e prijs voor het rijden van de B-dressuur.